Освен четиримата загинали българи при срутването на скеле в Хамбург има и един пострадал наш сънародник, съобщава БТА, позовавайки се на ДПА.

Аварийните екипи вадят тялото на четвъртата при вчерашния инцидент. Мъжът е затрупан под елементите на срутилото се съоръжение. За изваждането на тялото са повикани и професионални алпинисти.

Пети строителен работник е пострадал и е откаран в болница с животозастрашаващи наранявания. Състоянието му към момента е стабилно.

По данни на местните власти четиримата загинали и тежко раненият строител са от България.

МВнР не знае за загинали българи при рухването на скеле в Хамбург

МВнР не знае за загинали българи при рухването на скеле в Хамбург

В посолството ни в Берлин не е постъпвала официална информация от германските власти

Причините за срутването на скелето все още се изясняват. Говорител на пожарната обясни, че на него са били струпани строителни материали, които също са пропаднали в шахтата. Той не коментира медийните съобщения, според които е възможно да скелето да е било претоварено.

По информация на пожарната конструкцията се е сринала от осмия до приземния етаж. Образувалата се купчина от отломки достига до втория етаж на строящата се сграда.

Един от ръководителите на спасителната операция описа планината от отломки като "огромно Микадо (настолна игра със събиране на клечки - б.р.) от метални пръти за скеле".

Припомняме, по-рано днес от МВнР съобщиха, че в посолството ни в Берлин не е постъпвала официална информация от германските власти за загинали или пострадали българи в германския град при тежкия трудов инцидент.

Български строители са загиналите при рухване на скеле в Германия

Български строители са загиналите при рухване на скеле в Германия

На местопроизшествието работят около 150 спасители