"Догодина ще бъдат открити между 1100 и 1500 нови места в детските градини в столицата." Това заяви заместник-кметът по културата Петър Чобанов в онлайн предаване по темата за недостигът на места в детските градини в София. 

По думите му никога в историята на София не са се строили толкова много детски градини, като през последните години.

"За последните 10 години са изградени близо 100 обекта, а през 2019 ще се работи по нови 15", подчерта той.

Чобанов сподели също, че се ремонтират баните в Овча Купел и Банкя, като цялостният ремонт се очаква да приключи през 2020 г.

Той посочи, че 6 млн. лв. са осигурени за ремонта на сградата в Банкя, а за този в Овча Купел над 3 млн.лв. европейски средства.

По думите му се предвижда банята в Овча купел да се превърне в научно-образователен център. 

Чобанов подчерта, че се работи и по възстановяването на банята в "Горна баня". Той е категоричен, че сградата трябва да запази своето предназначение на баня, каквото е и настояването на жителите на квартала.

Според него основният проблем там е недостатъчният дебит и концесията, която е сключена през деветдесетте години с бутилираща компания.

Относно темата за съдбата на северното крило на Централната минерална баня в столицата, заместник-кметът отбеляза, че още в древен Рим термите не са били само място за хигиена, а също и за култура. Така Чобанов аргументира намерението на общината северното крило на сградата да бъде превърнато в музей.