Около 200 души протестираха пред сградата на стария парламент. Стигна се до напрежение, петима са задържани от полицията.

И тази вечер имаше блокада на Орлов мост, където движението беше спряно, предаде БНР. По-рано движението от Софийския университет до ул. "Раковска" също беше спряно, блокиран беше и бул. "Цар Освободител".

Демонстрацията беше наречена от организаторите "Всенароден митинг-протест". Протестиращите поискаха за пореден път оставката на правителството, лично на премиера и на главния прокурор. Те поднесоха венец пред сградата на парламента, за да ознаменуват "умирането" на 44-ото. Народно събрание.

Голяма част от участниците в 136-ата протестна вечер се оплакаха, че са неглижирани от страна на медиите.

Малко след 19 часа се стигна до напрежение. Демонстранти се опитаха да пробият кордона от полицаи и да стигнат до сградата на парламента. Обяснението за щурма срещу полицейския кордон беше, че отец Дионисий има намерение от там да прочете молитва.

Митингуващите бяха изтласкани от полицаите, а напрежението беше овладяно.

Междувременно демонстранти изпочупиха стъклата на вратата на офиса на ГЕРБ в район "Оборище", предаде bTV.

От МВР съобщиха, че петима души са задържани в столичното Пето районно управление за вандалски действия по време на протеста. Трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в прокуратурата.

В същото полицейско управление е отведена и жена, за установяване на самоличността й.