6 910 живи елхички бяха продадени по време на благотворителната кампания "Посади надежда", организирана от Министерство на земеделието и Фондация "Искам бебе".

Пет лева от продажбата на всяко дръвче ще бъдат дарени за каузата. Общо събраните средства са в размер на близо 35 000 лв, като ще бъдат подпомогнати 7 двойки, избрани на случаен принцип, чрез жребий.

Министерство на земеделието провежда за трети път благотворителната кампания. Тази година тя е в партньорство с Фондация "Искам бебе" и има за цел да подпомогне двойки с репродуктивни проблеми.

Съгласно условията на фондацията, могат да кандидатстват двойки, чиито ин витро процедура чрез донорска яйцеклетка не се покриват от държавния Център за асистирана репродукция.

От 9-и до 20-и януари 2020 г., двойките ще могат да подават заявление за финансиране на имейл posadi@iskambebe.bg. В него ще трябва да посочат имената си, избраната клиника, както и кратка история на репродуктивния проблем.

На 29 януари ще бъдат изтеглени двойките. Допълнителна информация за участие в кампанията може да бъде открита сайта на "Искам бебе" - www.iskambebe.bg.