Внезапно почина българският политолог и социолог Антоний Гълъбов. Това е станало във вторник, съобщи във Facebook колегата му Антоний Тодоров.

"С тъга научих, че завчера е починал моят колега и Адаш Антоний Гълъбов. Светла му памет", написа Тодоров.

Антоний Гълъбов бе роден на 30 януари 1964 г. в София. Завършил е социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Доктор по социология с дисертация на тема "Етническа идентичност и етнически конфликти", защитена в Института по социология към БАН (1996). Доцент на Нов български университет. Член на Българската социологическа асоциация от 1985 г.

Ръководител на Работната група по ромските въпроси при Националния съвет по етнически и демографски въпроси при Министерския съвет (1997 - 2001). Експерт на Асоциация "Прозрачност без граници" (1998-).

Член на Асоциацията на специалисти по връзки с обществеността и image making IMAGINES от 2001 г. Член на Управителния съвет на Международната асоциация за културна политика Ubuquite Culrure(s) в Париж, Франция. Основател и член на Българското общество за индивидуална свобода БОИС (2003 г.). Заместник-председател на Научния комитет на Асоциация EUROPA - Лимож, Франция. Председател на Управителния съвет на Института за публични политики и партньорство. Антоний Гълъбов беше преподавател в Департамент "Политически науки" на Нов български университет.