Депутатът от НФСБ Валентин Касабов не се пребори с коронавируса. В началото на днешното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева съобщи за кончината на народния избраник. Колегите му го почетоха с едноминутно мълчание.

Валентин Касабов е роден на 6 февруари 1958 г. в град Бургас, в семейството на лекари. Той е главен редактор на първия опозиционен вестник "Бряг" (1990 - 1991 г.), един от основателите на СДС-Бургас. Журналист, кореспондент на национални вестници, работи в повечето водещи печатни издания в региона на Бургас, след което е известен с авторското телевизионно предаване "Паралакс", което се излъчва по телевизия СКАТ.

Касабов бе избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение "Георгьовден" в периода от 1999 г. до 2003 година, но напусна движението и се обявява за независим, след като централното ръководство се споразумява за общи действия с Йордан Цонев в Бургаския ОбС.

На местните избори през 2007 г. бе избран за общински съветник от "Атака", но напусна и тази партия, защото вижда разминаване между принципите и целите на партията, заради които е приет в общинския съвет. През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия "Национален фронт за спасение на България", на която е избран за съпредседател.