Почина журналистът Иван Гарелов, съобщиха от УМБАЛСМ "Питогов".

Смъртта на популярния журналист и телевизионен водещ е настъпила тази сутрин след продължително лечение.

Иван Гарелов е транспортиран по спешност в неврореанимацията на спешната болница в средата на месец юли т. г. с черепно-мозъчна травма.

Гарелов е роден през 1943 г. Работи дълги години в телевизията, започва през 1972 г. като репортер. 21 години води публицистичното предаване "Панорама" по БНТ. Водещ е и на предаването "Екип 4" на националната телевизия. В периода 2000 г. - 2001 г. работи 1 година ръководи "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия. От 2004 г. до края на 2006 г. води тв играта "Вот на доверие" по bTV. Между 2013 и 2014 е отново е водещ на седмично публицистично предаване - "Оригиналът" по ТВ7, заедно с Елена Йончева.

Съосновател е на създадения през През 2011 г. "Кръг 11", който организира годишните награди за телевизионна журналистика "Свети Влас". Автор е и на поредица документални филми. През 2017 г. е медиен съветник в правителството на Огнян Герджиков, по-късно е уволнен, по негови думи - по искане на Бойко Борисов. Същата година се кандидатира за генерален директор на БНТ, но неуспешно. През 2022 г. става сътрудник на председателя на Комисията по културата и медиите в 47-ото народно събрание Тошко Йорданов.

На 58 години почина писателят Алек Попов

На 58 години почина писателят Алек Попов

Той е определян като един от най-оригиналните и талантливи съвременни български белетристи