Нови детски площадки бяха открити в градовете Плевен, Враца, Долни Дъбник и Стамболийски. Инициативата е на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, която е инвестирала 555 000 лв. в 890 контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки в четирите общини.

Площадката във Враца е уникална със своите 4 модула за различните възрастови групи - 3 са в ясла №5, а четвъртият е разположен в центъра на града.

Площадката в детска градина „Славейче" е втората, която ЕКОПАК изгражда в Плевен, а тази в Стамболийски е част от красив и спокоен кът за отдих на всички жители и гости на града.

В двора на училище „Христо Ботев" в Долни Дъбник е изградена спортна площадка, на която да развиват уменията си деца в училищна възраст.

На откриването присъстваха кметовете на общините - Найден Зеленогорски, Воислав Бубев и Иван Яков, както и представители на Регионалните инспекторати по околната среда и водите и общинските администрации.

Веднага след официалната церемония по рязането на лентата, на сцената започва забавление с клоуна Панко от театър Пан и неговите асистентки - трите цветни контейнера: син - за хартиени и картонени опаковки, жълт - за пластмаса и метал, и зелен - за стъклени опаковки.

Те представяха разделното сметосъбиране в игри, песни, танци, викторини, подаръци и изненади, под мотото: „Забавлявам се, играя и накрая всичко зная".

Тези, които се включиха най-активно в игрите, получиха специална поименна грамота „Посланик на ЕКОПАК" за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране.

Детските и спортните площадки, които ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ дарява на общините-партньори, са част от Информационната програма на компанията за популяризиране на разделното сметосъбиране, насочена предимно към децата и младите родители.

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ е изградила детски и спортни площадки в Бургас, Панагюрище, Димитровград, Кърджали, Плевен, Долни Дъбник, Враца и Стамболийски.

До края на годината ще бъдат открити общо 20 нови съоръжения в различни общини.

В четирите общини ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ е разположила 890 контейнера на обща стойност 555 000 лв.

В Плевен контейнерите са 378, поставени в 126 точки в целия град. Инвестицията там възлиза на близо 242 000 лева.

На 102 места във Враца са разположени 306 контейнера на стойност 196 000 лева. Местоположението им е определено от местната администрация, каквато е практиката във всички общини.

В Стамболийски са инвестирани близо 102 000 лева и са позиционирани 159 контейнера, а в Долни Дъбник - 48 контейнера за 15 хиляди лева - по три във всяка точка.

В четирите детски площадки са инвестирани общо 145 хиляди лева.