Президентът Румен Радев поздрави българските студенти и университетските преподаватели по случай техния празник - 8 декември.

Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни и сбъдвайки мечтите си, с талант и амбиция да сътворите нова България, заявява държавнитя глава в своето поздравление.

По негови думи знанието е обща религия за целия български народ. Той напомня, че просветата и образованието са изправили народа ни през Възраждането и на тях принадлежи и бъдещето.

Радев подчертава, че здравната криза е показала колко важни за обществото ни са всеки лекар и медицински специалист, отдадени на призванието си. Българският съд пък показвал какво значат вещите юристи с характер и достойнство, когато законите в родината са подложени на изпитание, а талантливите инженери имали огромен принос за модернизацията на страната ни.

Президентът отбелязва, че днес хиляди студенти учат зад граница, но всички български студенти милеят за България и всеки от тях има своя дял от бъдещето на родината.

По негови думи университетите обучават професионалисти, но високата им цел е да градят личности.

Студентите са съвестта на нацията, категоричен е Радев.