Протестно шествие срещу Луковмарш под надслов "Без нацисти по улиците ни!" се проведе в София. Протестът е организиран от движението "Антифашистко действие - София".

Шествието започна в градинката между Банята и Джамията, пред Музея за история на София. Участниците заявяват, че са против пропагандирането на неонацистки идеи. 

Според контрапротестиращите, на Луковмарш присъстват редица неонацистки организации, включително и неонацистки организации, които имат връзка с организации в чужбина, които се смятат за терористични.

Световният еврейски конгрес благодари на ГЕРБ за позицията им срещу Луковмарш

Световният еврейски конгрес благодари на ГЕРБ за позицията им срещу Луковмарш

ГЕРБ правели всичко по силите си да предотвратят опетняването на България

Припомняме, началният час на Луковмарш е 17 и 30 часа днес, като сборното място е пл. "Независимост" пред бившия партиен дом. Маршът е организиран всяка година от 2003 г. насам.

Снощи (петък 16 февруари) към 19 часа на бул. "Витоша" в София, местни граждани и много на брой чуждестранни туристи, включително семейства с деца, дошли да прекарат уикенда в българската столицата, отстъпват уплашено встрани, предупреди във Фейсбук Чавдар Първанов.

Организаторите на Луковмарш скочиха срещу еврейските организации, очернящи ген. Христо Луков

Организаторите на Луковмарш скочиха срещу еврейските организации, очернящи ген. Христо Луков

Очерняли го, за да избегнат да им бъде търсена отговорност за престъпленията

Полицията е спряла автобус от Гърция в района на Владая и са проверени част от пътниците. От МВР проверяват дали те са участници в планирания за тази вечер Луков марш. По информация на БНР, пътуващите са заявили участие в шествието - Луковмарш. Автобусът е ескортиран от полицията до центъра на столицата.