По столичната линия №10 тръгва "Трамваят на приказките". Той е брандиран с рисунките на талантливи млади художници от 51-во училище. За децата от образователен център "Бизи" той е вълшебното трамвай, красивия трамвай.

Истинска еуфория предизвика сред малчуганите първата обиколка с него. Изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев обясни, че това е само част от инициативата на ЦГМ за по-красива градска среда и красив градски транспорт.

Трамваят на приказките ще се движи 2 месеца. Поредица от инициативи ще има ЦГМ с младите художници. Ще бъдат обновени и спирките на градския транспорт в крайните квартали с рисунки на учениците.

Трамваят става част от градския транспорт. За нас е важно да направим градският транспорт още по-привлекателен, изтъкна той. Работи се за по-атрактивни цени на услугата, цените на билетите и картите засега е запазена.

Дилчев е убеден, че градският транспорт ще стане предпочитан за столичани. А децата от учебен център "Бизи" споделиха любимите си приказки, докато чакаха трамвая, който с първото си пътуване ги отведе в магическия свят на приказките.

Коледен ретро трамвай тръгва из улиците на София

Коледен ретро трамвай тръгва из улиците на София

Инициативата е на Центъра за градска мобилност и се провежда за единадесета поредна година