Всяка година в целия свят се раждат над 15 млн. недоносени бебета. Над 1 млн. умират годишно вследствие от преждевременно раждане. В световен мащаб и в България 1 на всеки 10 бебета се ражда недоносено. Над 6000 е броят на недоносените бебета в България всяка година.

Интересен е фактът, че най-малкото оцеляло бебе-българче е родено само 250 грама.

Статистиката показва, че 30% от недоносените бебета получават тежки увреждания. 93% от децата в България не получават кенгуру-грижа, а над 50% от родителите на недоносени деца страдат от стрес.

В името на децата фондация "Нашите недоносени деца" стартира нова кампания под надслов "Големите чудеса на малките герои". Тя е изцяло в подкрепа на недоносените деца в България.

Целите на кампанията са набиране на дарения за необходима животоспасяваща апаратура, изграждане на семейни стаи за недоносени бебета и подпомагане на работата на семеен център за недоносени бебета "Малки чудеса".

Медиен партньор на кампанията е news.bg, а през годините в подкрепа на каузата са заставали известни личности като Румяна Нейкова, Силвия Лулчева, Ники Кънчев, Петър Бакърджиев, Милена Златкова, Димитър Павлов, Йоана Буковска-Давидова, Веско Ешкенази, посланикът на Дания Сьорен Якобсен и др.

От фондацията са планирали дейности за разработване на платформа за дарения и DMS номер.

Фондация "Нашите недоносени деца" е създадена през 2012 година от три майки на недоносени деца.