Институциите да мислят по-дълго, преди да пишат на медиите. Това заяви председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) Бетина Жотева, цитирана от "24 часа".

Становището на СЕМ е по отношение на писмо от президента Румен Радев. От СЕМ уверяват, че Българската национална телевизия (БНТ) и новинарското предаване "По света и у нас" не са нарушили Закона за радиото и телевизията на 30 юни, както твърдяха от президентската институция с писмо до обществената телевизия.

На над двучасовото заседание членовете на регулатора приеха с 3 гласа "за" доклада на експерта Зорница Гюрова, че нарушение няма. Документът е подкрепен от председателката на СЕМ Бетина Жотева, София Владимирова и Галина Александрова. Розита Еленова се е въздържала, а Ивелина Димитрова е гласувала "против".

Припомняме, от президентската институция изпратиха становище, че тяхната позиция е застъпена по-кратко в новина за президентския съветник Пламен Узунов, за когото от прокуратурата пуснаха комуникация с бизнесмена Пламен Бобоков.