Не се налага приемането на отделен Закон за българския език. Около това становището се обединиха членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ), които обсъдиха проектозакона за българския език, внесен от групата на "Обединени патриоти".
Предстои документът да бъде изпратен до Народното събрание, съобщи БНР.

Председателят на СЕМ София Владимирова обобщи, че Законът за радиото и телевизията дава гаранции за използването и опазването на българския език.

"Категорична съм, че регулаторът не е отстъпвал от ангажимента си да следи, като в същото време е напълно наясно с динамично развиващата се медийна среда и ние не можем да не си даваме сметка, че медиите се развиват. Езикът също. Той е жива структура и също се развива. Без съмнение двата обществени доставчика - Българската национална телевизия и Българското национално радио, не отстъпват от ангажимента си да утвърждават българския език и да канят в своите предавания гости, които да съдействат за тази идея", обясни Владимирова.

Припомняме, по време на VII-мия форум "БРОД за България", дискусионна национална среща под надслов "Устои за национално единение" Адриана Любенова от Асоциация на българските училища заяви: "Нямаме Закон за езика, за да пазим чистотата на българския език. Ако не направим нещо, ще си отидем".

Интелектуалци на поход към евроизбори 2019 г.

Интелектуалци на поход към евроизбори 2019 г.

Защо сега се заговори за президентска република, пита Маргарита Попова