Българското национално радио спря предаването на Петър Волгин „Деконструкция”. Това породи вълна от недоволство в социалните мрежи. Един от аргументите за закриване на предаването е липса на равнопоставеност и дори цензура.

Упрекът, че в предаването е имало цензура, е безумен. Няма как да има цензура в едно предаване, което съществува от 2009 г. и една голяма част от него е била посветена на директна връзка със слушателите. Т. е., всеки има възможност да се обади по телефона и да каже дали е съгласен с водещия и с неговите тези, или не. И това много често се прави”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Петър Волгин.

Според него по този начин се прикрива същинският проблем: „СЕМ в лицето на своя председател се е превърнал в една екстензия на управляващите и изпълнява поръчките, които му биват спускани отгоре”.

„Предаването „Деконструкция” винаги е критикувало властта във всичките ѝ форми – критикува управляващите в лицето на ГЕРБ, президента Росен Плевнелиев и други фактори, които не са толкова публични, но играят роля в нашия обществен живот, а именно многобройните НПО”, поясни Волгин.

Аз съм страна по темата и ме каните, за да изразя позиция. Ето това при г-н Волгин никога не се случва. Ако се говори срещу някой, който очевидно става страна по темата, но има и други теми, достатъчно значими, те никога не попадат в неговото полезрение, или поне не в последните години в предаването му „Деконструкция”, а това е забранено със закон”, коментира случая председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов.

Аз не съм спирал предаване, нито имам право, нито мога”, добави доц. Георги Лозанов.