Нова прожекция на филма "Близо" в рамките на "София Прайд Филм Фест" е предвидена за 20.00 ч. тази вечер в кино "Одеон", след като на 10 юни партийни активисти нахлуха в залата и спряха показването на лентата.

Това става ясно от публикация във "Фейсбук" страницата на "София Прайд". Организаторите на проявата изтъкват, че няма да позволят на омразата да определя дневния им ред. "Няма да позволим фашизмът да властва и да се налага върху всеки, който е решил да... отиде на кино, или където и да е било другаде. И да живее живота си по начина, по който иска, без да наранява околните", пишат още те. Заричат се също да докажат, че любовта им е по-силна от омразата на противниците им, за да защитят правото си на мирно събиране и на достоен живот. Организаторите си запазват правото да откажат достъп до залата от съображения за сигурност.

В сайта си от МВР уверяват, ще предприемат необходимите мерки, за да бъде обезпечена сигурността на мероприятието.

МВР започна проверка за нахлуването в кино "Одеон"
Обновена

МВР започна проверка за нахлуването в кино "Одеон"

Политически симпатизанти спрели прожекцията на филм на "София Прайд"

Новият вътрешен министър Калин Стоянов е провел в тази връзка среща със Симеон Василев, Димитър Богданов, Радослав Стоянов и Деница Любенова организационния комитет на "София Прайд", по тяхна инициатива. В разговора временно преназначения на длъжност на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" (ГДЖСОБТ) главен комисар Димитър Андонов, зам.-шефът на СДВР старши комисар Борислав Борисов и Кристина Лазарова, ръководител на дирекция "Сигурност" в Столична община.

"МВР винаги взема мерки, за да обезпечи сигурността на масови мероприятия. Ще вземем всички мерки и този път. Подготовката вече е направена", е уверил вътрешният министър.

На срещата са обсъдени още превантивни действия за недопускане на провокации.