Шестнайсет пътници останаха цяла нощ на гара Стара Загора след закъснение на влак, съобщи Радио Стара Загора, цитирано от БНР.

Един от тях разказа, че влакът Русе-Стара Загора пристигнал с половинчасово закъснение, но влакът за Бургас напуснал  гарата минути преди пристигането им. Пътниците, включително жени, деца и чуждестранни граждани, прекарали нощта на гарата и са изпитали лошо отношение от страна на служители на БДЖ. Те са имали билети, издадени от автоматичната система за билетоиздаване на БДЖ.

"Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта", сподели Николай Тодоров, един от засегнатите пътници.

Часове по-късно след намесата на министъра на транспорта Георги Гвоздейков, ръководството на "Холдинг БДЖ" беше сменено. Освободени бяха председателят на Съвета на директорите Владимир Дунчев, изпълнителният директор инж. Атанас Атанасов и член на Съвета на директорите Валя Петрова. Новите назначения включват Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

Георги Друмев, който до момента ръководеше "БДЖ - Товарни превози", ще стане изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ". Новият председател на Съвета на директорите ще бъде Юлия Варадинова-Милкова.

Освободеното ръководство ще получи обезщетения за неспазен срок за предизвестие, както е предвидено в техните договори за управление на дружеството.

Промените в ръководството са вече отразени на уебсайта на "Холдинг БДЖ". Пътниците, които останали блокирани на гарата, вече са се качили на бързия влак за Варна, където им предстои още едно прекачване в Карнобат.

БДЖ съобщиха, че този инцидент се дължи на грешка на техен служител, диспечер, който е пуснал влака за Бургас 3 минути преди пристигането на този от Русе. Пътниците ще бъдат компенсирани. Служителят на БДЖ ще получи дисциплинарно наказание.

Повреда в мрежата спря влаковете от Варна и Мездра за София за около 2 часа

Повреда в мрежата спря влаковете от Варна и Мездра за София за около 2 часа

Движението е възстановено