Стартира зимният сезон в Банско в условията на локдаун. Пистите, които работят от днес, са Плато 1 и 2 (№3 и №11), Бъндерица (№2), Балканиада (№4) до Междинна станция на Лифт Б1 и Б2, Юлен (№8) и Коларски път (№1), съобщи bTV.

Следните съоръжения ще бъдат отворени в самото начало на сезона: лифт Шилигарника, лифт Плато, лифт Бъндерица 1 и 2, детска котва, шест седалков Коларски път, паничка Бъндеришка поляна, пътечка Бъндеришка поляна и кабината.

Поради обилните снеговалежи от курорта предупреждават, че има лавинна опасност от самото начало на сезона и препоръчват практикуването на зимни спортове да се извършва само в рамките на обозначените и обработени писти.

В ски зоната ще бъдат отворени алпийските барове на Бъндеришка поляна и Шилигарника, където ще има възможност да бъдат купени топли напитки.

Ски сезонът в Пампорово пък стартира на 19 декември, събота. Ски зоната в курорта ще бъде достъпна в по-голямата си част, като работещите писти ще са № 1 - Язовира, №1А - Байпас, №6 - Туристическа, №10 - Дельово дере, №11 - Картола и №12 - Стойките.

От Боровец обясняват, че са напълно готови за отваряне на ски зоната, но са необходими ниски температури, за да се направи изкуствен сняг. Засега прогнозите не са оптимистични и от курорта се надяват, че за Коледа ще има заснежени писти.