Жителите на столичния кв. "Факултета" негодуват заради високи сметки за ток, съобщава bTV. През последните месеци хората там са получили фактури за по над 600 лв.

Рашо Илиев, който живее в квартала, обясни, че наскоро е платил 774 лв. ,а вече има издадена фактура за над 800 лв. "Ние не можем да си позволим да работим за 300-400 лв. и да плащаме такива високи цени", заяви Илиев. Мъжът обясни, че се отоплява с печка тип "кюмбе", а електроуредите му са нови и не е възможно да харчат толкова ток. "По цял ден нито съм тук, нито семейството ми, всички сме на работа", подчерта мъжът.

Хората от кв. "Факултета" се оплакват, че волтажът е нисък, а спирането на тока продължава по няколко дни. Никой не знаел към кое е табло е включена къщата му. Те не получавали хартиени фактури и електромерите им не се подменяли. Проблем никога не бил констатиран от страна на техниците от енергото.

Жителите на "Факултета" за категорични, че няма как някой да краде ток от тях и да се е прикачил към мрежата им. Те обясняват, че е сложен СОТ и има охранители.

От "Факултета" ще организират протестно шествие по бул. "Възкресение" с искане за среща с началника на енергото.

Енергоразпределителното дружество ЧЕЗ в своя позиция, обясниха че проблемите с разпращането на хартиените фактури се дължат на неточни адреси, проверките по сигнали за нереални сметки не са открили нарушения.