Телевизия Ниш започва да излъчва новини на български език от следващата седмица, предаде money.bg като се позова на БТА.

На 31 март 2008 г. телевизия Ниш започва да излъчва два пъти дневно новини на български език.

Директорът на телевизия Ниш Славиша Попович съобщи на пресконференция, че новините на български език ще бъдат излъчвани всеки ден от 12.15 часа.

"Тази вест е доказателство, че медийната къща е телевизия на всички граждани", каза той.

Българският консул в Ниш Георги Юруков направи оценката, че информирането на представителите на българското национално малцинство на майчиния им език е отлична препоръка за европейската перспектива на Сърбия.

Проектът, който се реализира със съдействието на Генералното консулство на Република България в Ниш, бе представен на специална пресконференция в Ниш в присъствието на българския генерален консул в Ниш Георги Юруков, генералния директор на телевизия Ниш Славиша Попович, както и местни и чуждестранни журналисти.

Излъчването на новини на български език представлява положителен импулс за развитието на българо-сръбските отношения, за които българското национално малцинство в Република Сърбия е важен фактор, както и за европейската интеграция на Република Сърбия, заяви генералният консул на България в Ниш.