Център за градска мобилност предлага временно намаляване на работното време на обществения транспорт, съобщават от пресцентъра.

Въвеждането на по-строгите противоепидемични мерки от 27 ноември щяло да доведе до намаляване на пътникопотока в обществения транспорт на Столичната община. Затварянето на училища, университети, забраната за извънучилищни дейности, както и промяната в работния режим на различните бизнеси щяла да бъде и причината за по-малка натовареност по линиите на градския транспорт.

Затова от ЦГМ предлагат временна промяна на работното време за градския транспорт от 30 ноември до 21 декември 2020 година.

Втори локдаун у нас от тази вечер

Втори локдаун у нас от тази вечер

Зеленият коридор за аптеките отпада

Предложението е последните курсове на градските линии да са около 22.00 часа, а на извънградските да са около 22.30 часа(подобна мярка беше въведена и на 11 май т.г.). Временно ще бъде закрита линия А 294, която е с маршрут :Студентски град - метростанция "Г.М. Димитров".

Колите на обществения транспорт ще се движат по зимни разписания. ЦГМ ще прави анализи на потока от пътници в реално време и в случай на необходимост ще може да организира гъвкави промени по линиите, ако се налага.

ЦГМ напомня, че всички превозни средства, каси, депа и обекти се дезинфекцират минимум по два пъти на ден.