Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и еврокомисарят Кристалина Георгиева станаха кръстници на малката Никол. Светото тайнство кръщене извърши отец Йоан от храма „Св. София”, където се състоя церемонията.

Двамата кръстници се познават с бащата на малката Никол – Тихомир Нинов, който освен с титлата пожарникар на годината е участвал в спасителни мисии, свързани с потушаването на пожарите в Русия, след което и в спасителните действия в родното село Бисер.

Припомняме, Цветан Цветанов и Кристалина Георгиева кумуваха на пожарникаря Тихомир Нинов в края на април 2012 г. Цветанов тогава бе вътрешен министър в първия кабинет „Борисов”.

Пожарникарят Нинов бе сред 95-те български огнеборци, които заминаха през лятото на 2010 г. за Русия, за да се включат в гасенето на огромните пожари, обхванали страната и принудили много области, включително и столицата Москва, да обявят бедствено положение.

Поканата към кумовете тръгнала от една шега по време на почивка. Впоследствие след бедствието в село Бисер, когато огнеборецът отново се засякъл с Цветанов и Георгиева, той ги поканил да му кумуват и те приели.

Изключително свястно момче”, каза за него еврокомисар Кристалина Георгиева.

В църквата, за да поздрави кръстниците и семейството дойде и работещият в съседство столичен кмет Йорданка Фандъкова.

Малката Никол бе изключително спокойна по време на цялата церемония, въпреки многобройните светкавици на фоторепортери, насочени срещу нея.