Започва укрепването на свлачището на улица "Странджа" в Асеновград, вече е избран изпълнител, съобщи кметът д-р Христо Грудев, цитиран от "24 часа".

Ще се подсилва частта от стената, която е компрометирана. Сключен е договор с ВиК - Пловдив за обновяване на водопроводите и канализацията в участъка, в който ще се извършва ремонтът. Подмяната ще започне, след като участъкът бъде укрепен. Впоследствие ще се направи и новата пътна настилка.

Целта е да се предотвратят бъдещи аварии и по този начин да се гарантира, че участъкът ще бъде запазен по-дълго време.

Периодът на строителство на улица "Странджа" е в рамките на 60 дни. Укрепването е необходимо в спешен порядък, тъй като съществува опасност от свличане на пътя и съответно - на няколко къщи, които са в непосредствена близост до активизиралото се свлачище.

Пропадналият път е на разстояние почти 1,5 м от жилищата на хората.

"Ако не бяхме предприели своевременни мерки, съществуваше опасност някои от стените на сградите да поддадат. В последните години зимата закъснява и затова мисля, че ще можем да се справим в рамките на 60-дневния период, който имаме. Ако метеорологичните условия не позволяват и се наложи, ще преустановим работа временно и когато времето позволява строителните дейности ще бъдат възобновени", допълни кметът на Асеновград.