Напрежение се появи сред жители на Несебър след решението на Министерството на туризма да определи карантинен хотел за настаняване на туристи болни от CОVID-19, съобщи bTV. 

Хотелът е единствената база, предложена до момента от бранша, за настаняване на чужденци с коронавирус по Южното Черноморие.

Хотелът не е отварял още за сезона. Хотелиери и собственици на къщи за гости и ресторанти обаче се притесняват, какво ще се случи, ако действително базата заработи като карантинен хотел.

"Сградата, която е определена за карантинен хотел се намира на изключително оживено място, на пътя за плажа. Това е главният път Равда - Несебър. Там има много заведения, ресторанти и магазини и действително е притеснително болни или потенциално болни хора да бъдат настанявани там. Нашето настояване и молба е да бъде избрана друга сграда", заявява една от недоволстващите.

Протестиращите ще внесат жалба и подписка до областния управител.

От Министерството на туризма са изпратили становище, че очакват до петък да бъде определен нов хотел за настаняване на болни от коронавирус чужденци. От ведомството посочват, че сегашната мярка за отделяне на стая във всеки хотел не се смята за удачна.