Жители на софийското село Волуяк протестираха срещу липсата на канализация и водопровод. Те настояха Столичната община да намери решение на проблема, съобщи БНР.

Протестиращите се събраха на площада до ЖП гарата в селото и поискаха общината да се погрижи за тях и да им осигури нормален живот. Селото няма канализация и водопровод, инфраструктурата не е добра, няма и удобен градски транспорт, заявиха протестиращите.

По думите им няма вода за хората, газят в кал и автобуси не идват.

Към недоволните жители на Волуяк се присъедини председателят на Градския съвет на БСП в София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, който покани протестиращите в общината.

"Поканих част от протестиращите да си направят представителен комитет от трима-четирима души, ще проведем среща следващата седмица с изпълнителния директор на "Софийска вода" и ще се търси вариант или от "Софийска вода" да бъдат финансирани, или възможност в следващите периоди", обясни Паргов.

Според него протестът им е справедлив.

"В ХХI век нормалните условия на живот означават да има осветление, асфалтирани улици, канал, вода и ред, подчерта той пред протестиращите.

Калоян Паргов обсъди с протестиращите от Волуяк и проблемите в транспорта на територията на район "Връбница".

Хората са недоволни от интервала на движение на транспорта, затова поканил техни представители да присъстват на заседанието на Комисията по транспорт и туризъм.