Отборите на Барселона и Валенсия не успяха да излъчат победител в тазвечершния двубой от 22-ия кръг в Ла Лига. Те завършиха при равен резултат 2:2. Точен за домакините бе Лионел Меси, който се разписа и веднъж от дузпа, а за гостите попаденията отбелязаха Кевин Гамейро и Даниел Парехо, който също отбеляза от бялата точка.

Барселона - Валенсия, 2:2 (Развой на срещата по минути)
на живо

Барселона - Валенсия, 2:2 (Развой на срещата по минути)

Без нов знаменит обрат за каталунците

"Прилепите" шокираха каталунците с натиск от самото начало на срещата. Във втората минута, Пичини комбинира с Парехо, който директно стреля към вратата, но не успя да затрудни Тер Щеген и той улови топката без проблем. 60 секунди по-късно, отново Дани Парехо напредна към наказателното поле и стреля без да бъде обезпокояван от защитата на домакините. Тер Щеген внимаваше и успя да избие, но кълбото попадна право в краката на Денис Черишев. Той обаче разтресе страничния стълб и опасността премина.

В осмата минута, след нарушение на Черишев, Барса получи право да изпълни пряк свободен удар. Зад топката застана Лионел Меси, който обаче стреля доста слабо и право в ръцете на Нето. Малко след това, от щаба на каталунците имаха претенции за неотсъдена дузпа, след като Семедо игра с топката в наказателното поле на Валенсия, а кълбото се отби в ръката на защитник на "прилепите". Главният рефер обаче посочи флагчето за ъглов удар.

В 15-ата минута, Филипе Коутиньо стреля от движение от границата на наказателното поле, но Нето внимаваше и изби топката.

Снимка 404168

Източник: БГНЕС

В 24-ата минута, "прилепите" откриха резултата. Родриго Морено напредна към наказателното поле, но тъй като нямаше добра възможност да стреля, подаде към Кевин Гамейро, който бе изпуснат от Жерар Пике и с много силен, плътен удар преодоля Тер Щеген за 1:0.

След половин час игра, гостите получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Сержи Роберто изблъска в гръб Вас в наказателното поле и главният рефер бе безкомпромисен в решението си. Зад топката застана Даниел Парехо, който не сгреши от бялата точка за 2:0.

Само шест минути по-късно, дузпа бе отсъдена и за каталунците заради фаул на Лето срещу Семедо. С изпълнението ѝ се нагърби Лионел Меси, който отбеляза своя гол №580 и намали изоставането на своя отбор - 1:2.

Снимка 404170

Източник: БГНЕС

В 64-ата минута, Барса успя да изравни резултата чрез Лео Меси. След груба грешка в защитата, звездата на каталунците успя да промуши топката между бранителите и от границата на наказателното поле преодоля Нето с брилянтен удар - 2:2.

Темпото на игра доста поспадна след изравнителното попадение, но за сметка на това се увеличиха сблъсъците и нервите. Въпреки това, домакините така и не успяха да достигнат до нов знаменит обрат, след като през седмицата разбиха Севиля с 6:1 за Купата на Краля.

След това равенство, Барселона събра актив от 50 точки на върха в Ла Лига, докато Валенсия е на седмата позиция с 20 по-малко.

Снимка 404172

Източник: БГНЕС