За първи път в историята си Барселона ще има спонсор на фланелките си. Новината, за която се говореше през последните часове, стана факт. Един от финансовите директори на каталунците Хавиер Фаус призна, че Барса е подписал договор с Qatar Foundation, който е на обща стойност 165 милиона евро в срок от 5 години.

До изтичането на контракта клубът ще получи още 15 милиона евро бонус. Споразумението влиза от сила от януари 2011-та година.

"Този договор не означава, че ще започнем моментално да харчим пари. Нищо подобно, ние имаме план за икономии за следващите години, новият контракт просто ни дава повече ресурси", коментира Фаус.

"Катар бяха избрани за домакин на световното първенство през 2022-ра година. Нормално е да търсят популяризиране. Знам, че освен към Барселона, те са имали интерес и към още няколко отбора. Реал Мадрид? Не знам, възможно е и те да са били в списъка им", каза още финансистът.

В същото време от клуба потвърдиха, че ще продължат да подкрепят "Уницеф" и няма да махат логото им от фланелките. Контрактът на Барселона с Qatar Foundation е най-скъпият в историята на футбола.