Барселона триумфира на финала на Световното клубно първенство, съобщава Топспорт.

Каталунците се наложиха над Ривър Плейт с категоричното 3:0 след попадения на Меси и Суарес, разписал се на два пъти.

КОМЕНТАР ОТ МАЧА ПО МИНУТИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Звездите на символичните домакини в мача - Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес бяха на разположение на каталунците и присъствието им на терена бе от определящо значение.

Както е известно, участието, особено на аржентинеца, бе под въпрос, след като той получи бъбречна криза преди няколко дни. Неймар също беше с травма, но бе на линия за Луис Енрике и той го използва.

Намиращият се в завидна форма Суарес пък се нагърби с отговорността в срещата, като буквално превзе отбраната на съперника, което пролича и от прибавените нови два гола в неговия актив в надпреварата.

За две срещи от СКП Суарес се отличи с цели 5 попадения, като на полуфиналите се разписа на три пъти.

Резултатът на стадиона в Йокохама бе открит от Лионел Меси в 36-ата минута, като обаче при гола му останаха известни съмнения за игра с ръка.

Превесът на Барселона през първите 45 минути бе осезаем. До откриващия гол в срещата притежанието на топката беше поделено, но в последствие каталунците наложиха преимуществото си.

От щаба на Ривър Плейт простестираха продължително за попадението на Меси, като претендираха, че Лионел е играл с ръка. Така или иначе до почивката Барселона се виждаше все по-близо до световната клубна купа.

След втората част всичко се изясни доста бързо, като с две феноменални попадения Луис Суарес оформи крайното, "класическо" 3:0.

В първия случай след 49 минути игра Луис вкара след не особено убедителна намеса на вратаря на съперника, а при втория случай - 20 минути преди края, уругвайският ас бе точен с глава, като не остави шансове на бранителите и стража пред себе си.

Така Барселона прибави поредно отличие в и без това пребогатата си витрина.