Берое победи Локо (Сф) в мач от 29-ия кръг на „А" група. Старозагорци се наложиха с 1:0 като гост на стадиона в квартал „Надежда". Успехът изстреля тима на Петър Хубчев на 4-ото място, оставяйки зад себе си ЦСКА, предаде Топспорт.бг.

Мачът бе много важен и за двата тима, които се борят за място в Лига Европа. Въпреки загубата, Локо (Сф) продължава да е втори, но третият Литекс играе по-късно днес. При победа за ловчанлии, двата тима ще се изравнят по точки.

Срещата започна в спокойно темпо. В 17-ата минута Веселин Пенев опита силен удар, Митрев не помръдна и кълбото мина на сантиметри покрай лявата греда. До края на полувремето опасностите липсваха пред двете врати. Берое владееше инициативата, но така и не стигаше до гол. От своя страна домакините разчитаха на контраатаки.

През втората част „железничарите" вдигнаха темпото. Играта бе оспорвана, но така и не успя да зарадва максимално зрителите.

Седем минути преди края на редовното време гостите успяха да поведат. Георги Костадинов бе изведен зад отбраната и преодолява елегантно Митрев, прехвърляйки топката над него за 0:1.

След този мач, Локо (Сф) има 51 точки, а Берое събра 48 пункта.