БФС за пореден път скочи на медиите. Чрез официалния си сайт футболната централа разпространи изявление, според което ще съди всички медии, разпространили информация, че БФС е получил хонорар за двубоя с Естония.

Ето пълния текст на декларацията:
"Възнаграждение не е било обсъждано в нито един момент от кореспонденцията за организирането на въпросната контрола на 9 февруари 2011 г. и не фигурира в четиристранния договор, подписан за мача.

Същият този договор, както и разменените имейли между страните в контракта, са изпратени на ФИФА, която също може да потвърди изразената от БФС позиция. Всички твърдения за получена от Българския футболен съюз сума противоречат на истината и срещу медиите, които ги разпространяват, ще бъдат предприети съответните юридически мерки."


В същото време, България все пак намери съперник за 29-ти март. След дълго лутане и търсене на спаринг-партньор за тази дата, в крайна сметка от БФС са успели да уредят двубой с тима на Кипър, който ще се проведе 3 дни след двубоя с Швейцария.

Новината бе потвърдена официално от сайтовете и на двете футболни федерации. Както е известно, няколко варианта за двубой пропаднаха, но в крайна сметка Кипър са се съгласили да ни приемат в двубой. Националният тим обаче едва ли пази добри спомени от последната си визита на Острова на Афродита. България бе в една група с Кипър в последните световни квалификации, като бяхме победени с 4:1. Тогава наставник на тима бе Станимир Стоилов, който в момента е треньор на меполучила стния Анортозис.