Президентът на БФС Борислав Михайлов отпътува тази сутрин за Анталия в компанията на националите Валентин Илиев, Станислав Манолев и Цветан Генков. Останалите избраници на селекционера Лотар Матеус ще се присъединят към тима направо в турския курорт, където на 9 февруари играем контрола с Естония.

„Новият помощник на Матеус все още не е факт. Ще се разберем с Матеус в Турция, но Илия Груев е най-близо до поста. Иначе очаквам добър мач с Естония и да се подготвим за важната квалификация срещу Швейцария", коментира Михайлов, след което обърна внимание и на няколко други наболели теми.

„Дано новият национален стадион стане факт скоро. Дал съм на Министъра всички необходими изисквания, на които трябва да отговаря подобно съоръжение, така че да може да приеме най-малко финал в Лига Европа. Парите не са малко, но за една държа са нищо. Преди новият стадион да бъде построен, ще домакинстваме на „Васил Левски" или в Бургас. Няма как да ни накарат да играем в Белград или Скопие", заяви Боби.

„Знаете, че съм кандидат за Изпълкома на УЕФА. Ще лобираме пред другите федерации. Ще бъде много тежко, тъй като има много кандидати. Това обаче е управителното тяло на целия европейски футбол и ако бъда избран, вече ще гледат по-сериозна на нас."

„Ще кандидатстваме отново за домакинство на европейското за младежи. Целта е, ако ни го дадат, да ремонтираме или построим нови съоръжения. Понякога в избора на домакина обаче има и чисто политически ъгъл", сподели още шефът на БФС.