Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал на три топки и две въжета на финала на Световното първенство в Пезаро, Италия.

Световното първенство по художествена гимнастика в Пезаро се излъчваше пряко в ефира на БНТ.

Момичетата бяха в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс. Те изиграха невероятно съчетание и заслужено получиха високи оценки от съдийската колегия.

На първо място със златен медал се класира отбора на Русия с обща оценка 18.900. На второ място завърши отбора на Япония с оценка от 18.650, а възпитаничките на Весела Димитрова получиха оценка 18.600.

По-рано днес ансамбълът ни по художествена гимнастика завърши на четвърто място на финала на обръчи. Тогава ансамбълът ни беше в същия състав.

Момичетата ни започнаха последни в стартовия лист и изиграха съчетанието си без грешка. Те получиха обаче оценка от 18.250, което ги класира на четвърто място в крайното подреждане.

Златото на обръчи получи ансамбъла на домакините от Италия с оценка от 18.900. На второ място се класира ансамбъла на Русия с оценка от 18.700. Бронзовите медали отидоха при състава на Япония, който беше оценен с 18.600.

Сребърен медал на ансамбъла ни в Пезаро, публиката освирка рускините

Сребърен медал на ансамбъла ни в Пезаро, публиката освирка рускините

Българките показаха класа, артистичност и стил...

Припомняме, вчера гимнастичките ни се класираха на второ място в многобоя и взета среброто. Българките получиха сборна оценка от 36.950. На първо място беше състава на Русия, който беше оценен с 37.700, а бронзовите медали отидоха в ансамбъла на Япония, които бяха получиха сборна оценка от 36.650.