Тотнъм и Челси не успяха да се победят в първото от двете големи дербита на този кръг във Висшата лига. Срещата завърши при резултат 1:1, като гостите от Челси могат да съжаляват повече. Те първо успяха да се върнат в мача, след като изоставаха, а след това Дрогба изпусна дузпа в добавеното време на мача.

В 8-ата минута Челси пробва далечен удар чрез Майкъл Есиен, но Гомес бе на мястото си. В 15-ата минута обаче Тотнъм излезе напред в резултата. Джармейн Дефоу получи прекрасен дълъг пас, при който останаха съмнения за засада. След това той финтира Ферейра и подаде към Павлюченко, който подмина Тери и реализира за 1:0.

След гола Тотнъм продължи да бъде по-активният тим. Челси обаче на два пъти имаше прекрасни възможности да изравни на контраатака, като и в двата случая Саломон Калу бе близо до гол, но така и не успя да го вкара. Най-добрата ситуация се откри отново пред него в 36-ата минута, когато получи прекрасно центриране, но ударът му с глава мина на сантиметри от гредата на Еурелио Гомес.

Още в следващата атака обаче Арън Ленън се измъкна прекрасно отдясно, центрира остро, а Чех успя да хване топката в последния момент, преди Павлюченко да вкара. В 43-ата минута пък Челси отговори, като успя да вкара гол чрез Анелка, но той бе справедливо отменен заради засада. Така първото полувреме завърши със заслужена преднина на Тотнъм.

В началото на втората част се разбра, че мениджърът на Челси Карло Анчелоти ще потърси на всяка цена обратът. В игра той вкара мегазвездата си Дидие Дрогба, който зае място на върха на атака до Никола Анелка. Въпреки това, първата отлична възможност за вторите 45 минути се откри пред Тотнъм. Дефоу се озова в стрелкова позиция и пробва да преодолее Чех, но ударът му не попадна в рамките на вратата.

В 55-ата минута Дрогба все пак успя да затрудни Гомес, след като стреля от около 30 метра, но стражът на Тотнъм се справи. При изпълнението на корнер Паласиос пък за малко щеше да си отбележи автогол. В следващите минути играчите на Челси засилиха осезаемо натиска си. Това даде резултат в 70-ата минута. Тогава Дрогба успя да вкара от наглед най-безобидната ситуация до момента. Чех изсипа една топка пред наказателното поле на Тотнъм, котд'ивоарецът успя да надиграе Доусън, след което стреля силно право в ръцете на Гомес, който обаче не се намеси добре и пропусна топката зад себе си.

След гола домакините като че ли изпаднаха в шок. Това позволи на Челси да засили натиска си, като в 77-ата минута Стъридж се размина на косъм с ново попадение. Все пак, Тотнъм успя да отговори в тези минути с една добра атака на Ленън, която обаче завърши без ситуация за гол. В последните минути Челси бе по-активният тим. За натиска на лондончани помогна и завръщането в игра след дълго лечение на контузия на основния плеймейкър на отбора Франк Лампард.

Истинската драма дойде в добавеното време. В 91-ата минута се стигна до дузпа в полза на Челси. Дрогба отклони топката към Рамирес, който преодоля Гомес и бе фаулиран. Стражът на "шпорите" обаче спаси изстрела на Дрогба от бялата точка и по този начин и точката за своя тим. В 94-ата минута Гарет Бейл дори можеше да донесе трите точки за Тотнъм с далечен удар от фаул, но пропусна.

ТОТНЪМ - ЧЕЛСИ 1:1
1:0 Павлюченко (15), 1:1 Дрогба (70)

СЪСТАВИТЕ
Тотнъм
Гомес, Хътън, Доусън, Басонг, Екото, Паласиос (89-Сандро), Модрич, Ленън, Бейл, Дефоу (60-Крауч), Павлюченко (78-Кийн)

Челси
Чех, Ферейра, Иванович, Тери, Коул, Есиен, Калу, Микел (45-Дрогба), Рамирес, Калу (68-Стъридж), Малуда (78-Лампард), Анелка