Дания победи Камерун с 2:1 в един от най-вълнуващите двубои на това световно първенство. „Червения динамит" изоставаше в резултата, но успя да сътвори обрат, а можеше да стигне и до по-убедителна победа.

Първата част започна по най-добрия начин за отбора на Камерун. Още в 10-ата минута африканците имаха щастието да открият резултата. Това се случи не без помощта на Кристиян Поулсен, който любезно предостави топката на звездата на Интер Самуел Ето'о, за когото бе като детска игра да я оплете в мрежата зад Сьоренсен.

В следващите минути селекцията на Пол Льо Гуен натисна много здраво своя съперник, но така и не стигна гол. До такъв обаче стигнаха датчаните, които в 33-ата минута изравниха резултата. Ромедал се измъкна от дясно и пусна пас като по конец към Бендтнер, който не сгреши за 1:1.

В последните минути на тази първа част зрителите видяха истинска драма, а опасностите пред двете врати се редяха една след друга. Първо в 42-ата минута Томасон получи добър шанс, но вратарят на Камерун Сулейману се справи със ситуацията. При ответната атака топката достига до Ето'о. Нападателят залъга съперник и стреля,но ударът му срещна гредата.

След почивката „червеният динамит" стигна до пълен обрат. В 61-ата минута топката попадна в Ромедал, който проби от дясно и с много прецизен удар матира камерунския вратар за 2:1. 10-минути по-късно северняците щяха да водят вече с 3:1, ако не беше поредния фрапантен пропуск на Томасон. До края на срещата камерунците се опитаха да стигнат до равенството, но това не им се отдаде и така те почти сигурно напускат Мондиала.

СТАТИСТИКА !