Новак Джокович е новият шампион на Откритото първенство на Австралия по тенис! Сърбинът записа една от най-убедителните победи в историята на финал на надпреварата. След като на полуфинала сгази Роджър Федерер, сега той разби и шотландецът Анди Мъри с 3:0 сета (6:4, 6:2, 6:3).

Това беше втори успех за Ноле в Австралия. Той имаше пълно превъзходство през целия двубой. Първия сет започна ударно за Джокович, който не загуби точка в своя първи гейм. Вторият бе доста завързан, като се игра близо 15 минути, за да се стигне все пак до успех на Мъри. Така двамата тенисисти не успяха да постигнат пробив чак до десетия гейм. Тогава Ноле проби съперника си при 5:4 в своя полза и затвори гейма.

Вторият сет се превърна в невероятна драма за Мъри. Той допусна цели два пробива и така Ноле докара нещата до 5:0 гейма в своя полза още в началото. Мъри успя да спечели все пак два гейма, но те се оказа крайно недостатъчни и той загуби безславно с 6:2.

Решителния трети сет се разви повече от драматично, като двамата тенисисти си размениха серия от пробиви. В четвъртия гейм Джокович можеше на 6 пъти да завърши подаването гейма, но чак на седмия път проби съперника си. Вместо да поведе с 4:1 гейма и да приключи всичко, Ноле допусна пробив в следващото си подаване. В крайна сметка обаче, при 4:3 Новак Джокович осъществи нов пробив и не допусна грешка при подаването си в следващия гейм. Така сърбинът триумфира за втори път в Австралия.