Фернандо Алонсо с Ферари спечели второто състезание от началото на сезона - това на пистата „Сепанг" в Малайзия. Въпреки, че очевидно не разполага с най-добрия болид, Алонсо избра отлична стратегия и с помощта на късмета успя да поведе колоната след влизанията в бокса. До края Алонсо уверено водеше колоната и заслужено спечели първата си победа за сезона.

Втори на „Сепанг" изненадващо остана Серхио Перес. Мексиканецът дори можеше да атакува първото място, след като в последните обиколки се залепи за гърба на Алонсо. Неопитността обаче си каза тежката дума и мексиканецът допусна елементарна грешка при влизането в един завой, което го забави с 5-6 секунди и на практика извади от борбата за първата позиция.

Последното трето място на почетната стълбичка остана за Люис Хамилтън. Британецът стартира надпреварата от първа позиция, също както на „Албъррт Парк" преди 7 дни, но отново трябваше да се задоволи с третото място.

Иначе състезанието бе прекъснато в началото заради проливен дъжд, който не позволяваше на пилотите да контролират болидите си. За радост обаче дъждовната пауза не бе дълга и скоро след прекратяването си, битката на „Сепанг" бе подновена.

Четвърти в Малайзия се нареди пилотът на Ред Бул Марк Уебър, следван от пилота на Лотус Кими Райконен. Шести пък се нареди предствителят на Уилямс Бруно Сена.

Световният шампион от последните 2 години - Себастиан Фетел не взе точки, след като не успя да се пребори за място сред първите 10.