Гана успя да излъже Сърбия и постигна победа на старта на битката в група "D" на Световните финалите с 1:0. Успехът обаче дойде много трудно, след като Асамоа Гиан вкара от дузпа в 84-ата минута.

Двубоят започна равностойно, като първото полувреме не бе особено интересно. Най-близо до гол за сърбите бе Александър Коларов, който стреля от пряк свободен удар. Марко Пантелич също имаше няколко добри пробива, но без успех. Асамоа Гиан пък също създаде няколко добри ситуации пред вратата на Стойкович, но също без успех.

За разлика от първото полувреме, втората част бе значително по-добра. Тя започна със сериозен натиск на Гана, като удар на Айо с глава в 54-ата минута мина встрани от вратата. Последваха няколко добри ситуации за Сърбия, като първо Марко Пантелич центрира добре, но няколко играчи се разминаха с топката, а след това Жигич не успя да се ориентира добре.

В 60-ата минута дойде най-добрата ситуация в мача, като Гиан уцели гредата с удар с глава след силно изпълнение на странично хвърляне. В 74-ата минута пък Сърбия остана с човек по-малко, след като Александър Лукович получи втори жълт картон за задържане на Кинстън.

Това обаче сякаш даде импулс на западните ни съседи, които натиснаха сериозно и на два пъти в 78-ата минута можеха да вкарат гол. Първо Красич стреля прекрасно от границата на наказателното поле, но шутът му бе отбит, а след това и Видич с глава не успя да порази целта.

Развръзката обаче дойде в 83-ата минута. При едно центриране отляво, Бранислав Иванович игра с ръка и реферът Ектор Балдеси отсъди дузпа. Гиан бе безпощаден и даде аванс на тима си - 1:0. В даденото продължение пък той улучи и втора греда, но така или иначе Гана успя да победи Сърбия на старта на участието си на Мондиал 2010.

Коментар на мача по минути: