Съботната утрин може да бъде историческа за българския тенис. Най-добрият ни състезател при мъжете - Григор Димитров се изправя срещу Маркос Багдатис (Кипър), като при победа ще се класира за финал на турнира в Бризбейн, Австралия. Никога до момента българин не е участвал в спора за титлата на турнир от календара на професионалистите - АТР.

Съдбовният двубой ще се проведе на Централния корт на спортния комплекс в Бризбейн, като ще започне в 04:00 часа българско време.

Вторият финалист ще бъде определен от двубоя между олимпийския златен медалист и шампион от US Open Анди Мъри и Кей Нишикори (Япония).

Освен на единично, Григор Димитров ще играе в събота и двубой от турнира на двойки. Хасковлията, който е в тандем с Кей Нишикори, ще се изправи срещу Марсело Мело (Бразилия) / Томи Робредо (Испания). Залогът и в този сблъсък ще бъде място на финал!

Така първата събота от 2013-а година може да се окаже историческа за българския тенис, като нашата родина да има представител на 2 финала в Бризбейн (единично и двойки).

До момента най-доброто постижение в АТР е полуфинал и отново е дело на Григор Димитров. Миналият сезон хасковлията достигна 3 пъти до полуфинал в турнир от АТР, но и в трите случая не успя да запише победа.

Иначе Григор Димитров и Маркос Багдатис се познават добре и до момента са играли 2 пъти, в които са си разменили по една победа. През 2011-а Гришо печели двубоя им на клей в Мюнхен, а миналата година кипърецът взе реванш на Уимбълдън.

Димитров и Багдатис достигнаха до полуфинал в Бризбейн без загубен сет! „Искам само да се забавлявам на корта срещу Багдатис и да импровизирам, когато мога", коментира българинът за утрешния си сблъсък.