Беларус победи България с 1:0 в контролна среща, която се игра в Минск пред не повече от 2 000 зрители. Това обаче бе най-малкото, с което се измъкна нашия национален отбор, който показа бездушна и изключително слаба игра.

Срещата започна изключително скучно, като в първите минути и двата отбора съсредоточиха действията си в центъра на терена. Само след 10 минути игра обаче домакините овладяха инициативата, а възпитаниците на Лотар Матеус трудно успяваха да играят с топката. В 33-ата минута Владислав Стоянов се намеси блестящо като спаси сигурен гол, но за негово нещастие топката попадна в Кисняк, който от аутлинията стреля, а кълбото се удар в Стоянов и влезе в мрежата.

В 39-ата минута се получи нова критична ситуация пред нашата врата. Футболист на Беларус стреля опасно от воле, но Стоянов успя да демонстрира рефлекс и да избие топката в гредата. Първата ситуация за българите се получи в 42-ата минута, когато Бандаловски пробва да играе с глава, но бранител изчисти топката в корнер пред погледа му.

Веднага след почивката пролича някакъв ентусиазъм в родните национали, вероятно под афект от казаното от Лотар Матеус в съблекалнята. Наставленията обаче бързо бяха забравени и безобразията по терена продължиха с пълна сила, като само бяха сменени часто от действащите лица. Влизането в игра на Станислав Манолев освежи играта ни, но той не получи никаква подкрепа от съотборниците си.

През втората част българите създадоха няколко положения пред противниковата врата. Най-доброто от тях бе дело на Иван Иванов, който стреля леко с глава след изпълнен от Благой Георгиев пряк свободен удар. Белорусите пък продължиха да печелят всички спорни топки и владееха тотално играта. Кисляк за трети път нацели гредата в средата на втората част.

Към края на мача силите на нашите тотално свършиха, а кулминацията на цирковото представление бе в 93-ата минута. Тогава Апостол Попов не успя да изчисти топката, след което последва меле в наказателното поле и поредица от комедийни отигравания. Само чудото и добрия рефлекс на Влади Стоянов ни спасиха от нов гол.