Българският национален отбор по футбол завърши на последно място участието си на „Кирин Къп”.

Селекцията на Ивайло Петев инкасира втора неприятна загуба на японска земя, губейки в мача за третото място срещу Дания. Скандинавците ни превъзхождаха във всички фази на играта и логично ни разбиха с 0:4, съобщава Topsport.bg.

В герой за „червения динамит” се превърна звездата на Тотнъм – Кристиан Ериксен, който се отличи с хеттрик. В прегръдките на своите колеги попадна и нападателят Мортен Расмусен.

За цял мач държавният ни тим не създаде нито едно голово положение. Зрителите на „Суита Сити” в Осака ще ни запомнят с един удар от далечно разстояние на Ивелин Попов, а също така и с един добър индивидуален пробив на Марселиньо.

Така момчетата на Ивайло Петев остават на последно място в този четиристранен турнир. Прибираме се към България с голова разлика 2:11, като всичките попадения бяха допуснати от стража Божидар Митрев. С интерес ще се очаква каква ще бъде и съдбата на националния селекционер, който и без това е с последно предупреждение от ръководството на БФС. Срамът от българското представяне обаче е изключително голям.

БЪЛГАРИЯ – ДАНИЯ 0:4

0:1 Расмусен (39’), 0:2 Ериксен (72’), 0:3 Ериксен (74’), 0:4 Ериксен (82’)

СТАДИОН: „Suita City“

СЪДИЯ: Б. Уилямс (Австралия)

БЪЛГАРИЯ: 1 Божидар Митрев, 3. Александър Александров, 14. Венци Василев, 16. Иво Иванов, 15. Васил Божиков, 10. Ивелин Попов, 21. Светослав Дяков, 17. Георги Миланов, 18. Ивайло Чочев, 8. Димитър Рангелов, 11. Марселиньо Насименто