Интер е новият европейски клубен шампион. „Нерадзурите" ознаменуваха перфектния си сезон, печелейки най-комерсиалния клубен турнир на стария континент след безапелационна победа над Байерн (Мюнхен) с 2:0.

Първи до опасност стигнаха баварците. В 10-ата минута на срещата Ариен Робен проби в характерния си стил по десния фланг и подаде добре към Ивица Олич. Ударът на хърватина обаче не намери мрежата зад Бут.

6 минути по-късно се получи и най-дискусионното положение в мача. Майкон спря непозволено с ръка една топка в наказателното поле, но реферът Хаурд Уеб остана безмълвен.

В 18-ата минута логично дойде и отговорът на „нерадзурите". Уесли Снайдер изпрати истински снаряд към вратата на Бут от пряк свободен удар, но вратарят на германския шампион прояви завиден рефлекс и изби топката.

Когато полувремето вървеше логично на фона на събитията към нулево равенство, за пореден път блесна геният на Уесли Снайдер. Холандецът пусна пас като по конец към Диего Милито, който с премерен шут прати топката в мрежата за 1:0.В 42-ата минута Диего Милито върна жеста на Снайдер, но холандецът стреля право в ръцете на Бут.

Втората част започна с подчертан натиск на Байерн, който обаче не доведе до нищо в първите минути. Само за 2 минути след подновяването на играта двата отбора си размениха по едно много добро положение. Първо Мюлер пропусна за баварците, а само 60 секунди по-късно Пандев пропиля страхотен шанс пред вратата на Бут.

В 69-ата минута Диего Милито показа защо е един от най-добрите нападатели в съвременния футбол. Аржентинецът получи пас на границата на наказателното поле, финтира защитник и с прецизен удар удвои преднината на „нерадзурите".

До края на срещата баварците дадоха всичко от себе си за да обърнат мача, но перфектната тактика на Моуриньо обричаше всичките им атаки на неуспех.

Така Интер спечели исторически требъл през този сезон след като спечели Серия „А", Купата на Италия и Шампионската лига. Това е третият трофей от най-силния клубен турнир в Европа за „нерадзурите" в тяхната история.

 

БАЙЕРН: Бут, Лаам, Бадщубер, Ван Буйтен, Демикелис, Алтънтоп, Ван Бомел, Швайнщайгер, Робен, Олич, Мюлер
Треньор: Луис ван Гаал

ИНТЕР: Сезар, Майкон, Лусио, Самуел, Санети, Киву, Камбиасо, Пандев, Снайдер, Милито, Ето'о
Треньор:
Жозе Моуриньо
Съдия: Хауърд Уеб
Стадион: "Сантяго Бернабеу"

БАЙЕРН-ИНТЕР 0:2

Милито (35;70)