Испания е последният полуфуналист на световното първенство. Днес „Ла Фурия" надви коравия отбор на Парагвай с минималното 1:0. Единственото попадение за европейците на „Елис Парк" бе дело на Давид Вия в края на мача.

В самото начало на срещата двата отбора не бързаха да се атакуват и така в първите 20 минути до опасни положения не се стигна. Такова се получи едва в 28-ата минута, когато Шави опита удар от около 25 метра, който обаче мина над вратата на Вияр.

Малко преди почивката се стигна до първото по-дискусионно положение в срещата. Гол на Нелсон Валдес беше отменен поради засада, а повторенията дадоха поредното съмнение за съдийска грешка на това световно първенство.

Всичко по-интересно на „Елис Парк" се случи след почивката. През втората част Испания и Парагвай изнесоха истински футболен спектакъл.

Още от съблекалнята „Ла Фурия" натисна своя съперник, но така и не успя да стигне до решително попадение. В 57-ата минута Парагвай получи дузпа, а Кардосо отне радостта на „гуараните", след като стреля от бялата точка право в ръцете на перфектния в този мач Икер Касияс.

Буквално в ответната атака, Алкарас направи глупаво нарушение в наказателното поле и европейците също получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Ударът на Чаби Алонсо беше избит от вратаря Вияр, който след това направи ново нарушение в наказателното си поле. Този път обаче, то не бе забелязано от съдията Карлос Батрес.

Развръзката дойде в 83-ата минута, когато топката попадна в резервата Фабрегас, чиито удар срещна гредата. При добавката обаче Давид Вия бе безпогрешен, не и без помощта на страничния стълб. Така „Ла Фурия" е на полуфинал, а „гуараните" напускат Мондиал 2010 с високо вдигната глава

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА ТУК!