Испания съхрани шансовете си за класиране на 1/8-финалите, след като победи аутсайдера в група Н Хондурас с 2:0. Автор и на двете попадения стана Давид Вия, който обаче изпусна още половин дузина шансове.

"Ла Фурия" започна устремно и още в 7-ата минута Вия нацели напречната греда с далечен удар. Нямаше какво да помогне на латиноамериканците 10 мин. по-късно. Вия пре топката, мушна се между двама бранители в бяло, финтира трети и падайки, насочи топката в горния ъгъл на хондураската врата за 1:0.

До почивката иберийците създадоха още две изгодни положения, но те бяха пропилени с лека ръка от представилия се под очакванията Фернандо Торес.

Още в самото начало на втората част логичното се случи.  Шави намери Навас по крилото отдясно, той сви към Вия, който с шут от дъгата изненада Ваядарес. Преди да влети във вратата, топката рикошира в крака на Чавес и заблуди стража на Хондурас.

Новото попълнение на Барселона имаше страхотен шанс да оформи хеттрика си след час игра. Исагире съсече Хесус Навас и реферът от Япония посочи бялата точка - дузпа! Вия застана за топката, но я прати в аут. Малко по-късно влезлият като смяна Фабрегас също можеше да се разпише, но Оскар Чавес изби от голлинията.

До края на срещата Испания имаше игрово и териториално преимущество, като създаде още две изгодни положения, които обаче бяха пропилени от Вия и Рамос.

Така "Ла Фурия" вече е с 3 точки, колко има и Швейцария. Лидер е Чили с 6.   

ВИЖТЕ СЪСТАВИТЕ И РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!