Треньорът на Левски Георги Иванов потвърди, че холандският нападател Шурд Арс ще подпише договор с Левски. Голаджията на втородивизионния Цволе трябва да пристигне по-късно днес в София. Веднага след това той ще се подложи на задължителните медицински прегледи и ако всичко е наред, ще парафира контракт със „сините" за 3 години. Най-късно утре сутринта холандецът и ще замине директно към Правец, за да се присъедини към лагера на Левски.

По-рано мениджърката на играча Моник ван Фосен обяви пред медиите на Ниската земя, че оферта от българския клуб наистина има, но предлаганата заплата не удовлетворявала нападателя. Явно от „синия" лагер са коригирали предложението си, което в крайна сметка е било прието. Напомняме още, че според информация от „Voetbal International", Арс има клауза за освобождаване в договора си с Цволе, която не е голяма и възлиза на около 300 000 евро.

Арс е на 27 години и играе за Цволе от миналото лято. С екипа на този отбор той наниза 28 гола миналия сезон. Иначе 187-сантиметровият таран е юноша на гранда Фейенорд, а е носил екипите и на Де Граафшап, Омниуърлд, Гоу Ахед Ийгълс и РБС Розендаа. Любопитното е, че Арс е вкарвал минимум по 16,5 гола на сезон в холандската втора лига от 2005 година насам, независимо от отбора, в който е играл.