Левски успя доста инфарктно да победи Пирин с 3:2 в мач от 25-ия кръг на "А" група. Попаденията отбелязаха Матондо, Дембеле и Йовов, докато за "орлетата" на два пъти точен бе Иван Цветков. В мача имаше и една доста скандална ситуация, когато не бе признат чист гол за Левски.

Срещата започна по-силно за тима на домакините, които се хвърлиха в мощни атаки. Още в 3-ата минута Иван Цветков получи хубав пас и излезе сам срещу Пламен Илиев, но Веселин Минев успя да се върне и да му избие топката от краката му в последния момент.

В 6-ата минута обаче прошка нямаше. Отново Цветков бе изведен сам срещу вратаря и този път той се измъкна от Иво Иванов и вкара необезпокояван покрай стража Пламен Илиев - 1:0.

След този гол обаче Левски натисна и стигна до няколко добри ситуации за гол. В 12-ата минута бе най-скандалната ситуация в мача. Тасевски изведе прекрасно Гара Дембеле, който реализира сам срещу стража на Пирин, но бе маркирана абсолютно несъщестуваща засада на малийският централен нападател.

В 28-ата минута Дарко Тасевски свали с глава към Гара Дембеле, който влезе в коридор сам срещу вратаря, но бранител на Пирин изби добре топката от краката му. След това тя попадна в Даниел Младенов, който стреля много неточно в аут.

Натискът на "сините" все пак даде резултат и те изравниха още преди почивката. В 33-ата Левски поведе. Атаката започна отдясно, където Даниел Младенов не успя да центрира добре, но Гаджев овладя и подаде към Минев. Левият бранител с прекрасно центриране сложи топката на главата на Матондо и отблизо той не сбърка.

В началото на втората част Пирин отново натисна и се опита да стигне до гол. В 49-ата минута имаше уникална ситуация за Пирин. Страхотен удар на Иван Цветков се удари в гредата и попадна в Юлиан Попев, който от 2 метра не уцели празната врата.

Постепенно Левски натинса. Първо в 65-ата минута Йовов пропусна сам срещу вратаря, но в следващата атака Левски поведе. Изключително груба грешка в защитата на Пирин, след като двама играчи се сблъскаха и подариха топката на Дембеле, който вкара отблизо - 2:1.

12 минути по-късно Левски на практика реши спора. Йовов получи хубав пас, освободи се от бранител на Пирин и шутира от границата на наказателното поле в долния десен ъгъл на вратата на Пирин.

Все пак, Пирин се върна в двубоя 4 минути по-късно. Иван Цветков игра с глава и топката попадна в ръката на Сержиньо Грийн, след което последва дузпа. Цветков бе точен - 2:3.

До края обаче нямаше време за повече и "сините" взеха заслужени три точки от стадиона в Благоевград.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!