Левски отново е едноличен лидер в класирането, след като разби Пирин с 4:1 у дома. Гостите от Благоевград затрудниха изключително много "сините" през първата част, но се предодоха след почивката. С хеттрик за столичани блесна Гара Дембеле. Французинът наниза три гол и срещу Локо (Сф) и Миньор.

"Орлетата" шокираха Левски още в 4-ата минута.  Пас на Станислав Костов през центъра разсече отбраната на домакините, Борис Кондев изскочи сам срещу Митрев и не сбърка - 1:0.

След този гол играчите на Ясен Петров взеха инициативата и натикаха Пирин в собственото му поле. Гара Дембеле удари гредата в 19-ата минута, а малко по-късно  Сержиньо Грийн излезе очи в очи с Макенджиев, но топката му бе избита от притичал защитник.

Левски все пак стигна до изравняването в 33-ата. Жоазиньо проби добре отляво, влезе към наказателното поле и подаде къс пас на Дембеле. Французинът не се подвоуми и с добре насочен шут от границата на пеналта матира Макенджиев.

След почивката играчите на Ясен Петров излязоха преобразени и буквално смачкаха съперника си. След няколко пропуснати шанса, в 51-ата Гара Дембеле се разписа за втори път в мача. Защитата на Пирин сбърка, след като подцени едно безобидно изчистване с глава на Иванов в средата на терена, топката попадна у французина, който сам срещу Макенджиев не сбърка - 2:1.

Само 5 минути по-късно резултатът бе вече 3:1. Жоазиньо центрира, защитник на Пирин изби, но право в краката на Огнянов. Халфът залъга противник и спокойно търкулна кълбото покрай вратаря на гостите за 3:1.

Крайният резултат бе оформен четвърт час преди края, като и този път защитата на гостите се изложи тотално. Молдованов реши да се надиграва с Гаджев в близост до вратата и в крайна сметка загуби топката. Халфът на Левски пък спокойно я търкулна към оставения непокрит на метър пред вратата Дембеле, след което последва най-логичното - гол.

Така след 10-ия кръг, Левски вече е с 25 точки, на три пред Литекс, и на шест пред Локо (Сф) и Черноморец. "Акулите" и "железничарите" обаче са с мач по-малко.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА - ТУК!