Шампионът на България Литекс спечели Суперкупата на България за първи път в своята история. В спора за отличието „оранжевите" победиха с 2:1 носителя на Купата на България Берое (Стара Загора).

Срещата започна изключително динамично, а положенията пред двете врати буквално следваха едно след друго. Първо, в 3-ата минута удар на Влади Златинов беше спасен от Голубович. Само минута по-късно Берое вече водеше в резултата, след като Джамал Берберович си отбеляза нелеп автогол.

След попадението футболистите на Литекс не се замислиха и здраво натиснаха носителите на Купата на България. Резултатът дойде в 17-ата минута, когато едно добро центриране на Янев беше засечено от воле във вратата на заралии. Автор на изравнителното попадение бе Александър Барт. До края на полувремето двата отбора създадоха още няколко добри положения, но така и не стигнаха до гол.

След почивката халфът на Литекс Том взе нещата в свои ръце, а защитниците на Берое срещнаха много трудности в опитите да му противодействат. През вторите 45 минути Нифлор получи няколко отлични шанса за гол, но ги пропиля до един.

Така, редовните 90 минути завършиха при равенство 1:1 и двата отбора трябваше да играят продължения.

В началото на първото продължение Скорчев се скъса да спасява 100-процентови положения, но се пропука точно в решителния момент. В 101-ата минута вратарят се размина с топката при едно центриране и опитният Нифлор вкара на празна врата. Въпреки стихийния натиск на заралии през второто продължение, до нов гол не се стигна и така Литекс грабна Суперкупата на България.

СТАТИСТИКА