Литекс се добра до измъчена победа с 2:1 като гост на Могрен (Будва) в първи двубой от втория предварителен кръг на Шампионската лига. По този начин ловчанлии са почти сигурни за следващото стъпало в турнира.

Шампионите обаче се представиха доста под очакванията на стадиона в Подгорица, особено преди почивката. Двете нови попълнения от Бразилия - Тиаго Мирасема и Селио Кодо започнаха като титуляри, но напълно разочароваха. "Оранжевите" губеха до 77-ата минута, когато резервите Светослав Тодоров и Момчил Цветанов се разиграха и на практика сами спечелиха мача.

Черногорците поведоха в 15-ата минута с голяма доза шанс. След едно центриране топката рикошира в няколко играчи и попадна у Миодраг Зек, който я насочи във вратата - 1:0.

Ловчанлии се опитаха да натиснат в търсене на изравняването, но играта определено не им спореше. Все пак те бяха близо до гол в 31-ата минута. Янев стреля, вратарят на Могрен изби лошо и Мирасема можеше да направи добавка, но защитникът Иванович се намеси в последния момент и предотврати сигурно попадение.

След почивката напрежението пред вратата на домакините се засили.Първо Кодо с глава нацели гредата в 54-ата минута, а в 67-ата Том стори същото след шут от границата на пеналта.

„Крепостта" на Могрен все пак падна в 77-ата мин. Голът бе заслуга изцяло на влезлите като резерви Момчил Цветанов и Светослав Тодоров. Първият центрира чудесно отляво и сложи топката на главата на ветерана, за когото остана само да я насочи във вратата - 1:1.

Само 180 секунди по-късно Литекс вече водеше. И този път голмайсторът се казваше Тодоров, а авторът на асистенцията - Цветанов.

До края на мача „оранжевите" можеха да вкарат и трети гол, но ударът на включилият се отлично Цветанов срещна гредата.

Реваншът е след седмица на Градския стадион в Ловеч.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ТУК!