Николай Бодуров не е в групата на Литекс за гостуването с Академик. Причината е, че бранителят, който бе в разширения състав на България за квалификацията с Швейцария и за приятелския мач с Кипър, пропусна част от тренировките на ловешкия тим, а освен това не взе участие и в двата мача на трикольорите.

Любо Пенев изригна срещу Лотар Матеус с думите: "Този човек започва да ме дразни". Причината за разлютяването на Пенев-младши към националния селекционер е, че състезателят на Литекс Николай Бодуров не взе участие нито в евроквалификацията с Швейцария, нито в контролата с Кипър.

Бесният наставник на Литекс Любо Пенев заяви: "За мен е редно всички футболисти, които ги взимат на лагер-сбор в националния отбор, да участват в приятелския мач, защото играчите все още не са във ваканция, за да се разхождат по курортите в Кипър без да играят.

Затова искам да изпратя едно послание на националния селекционер, защото това не се случва за първи път и леко започва да ме дразни. Ще изчакам отговора му и тогава ще допълня и други неща", заяви Пенев-младши.

"Искам само да върна малко лентата назад. Нямам нищо против да се взимат наши играчи когато се прецени, но не е лошо бих казал задължително освен да изграждаме личната визитка, да изграждаме и визитката на националния отбор", допълни Пенев.

Любо Пенев допълни, че Литекс няма да подцени двубоя със столичния Академик, въпреки че през следващата седмица "оранжевите" приемат Левски за Купата и ЦСКА за първенството.