Старши треньорът на Литекс Любослав Пенев обяви, че е повече от радостен от факта, че утрешният двубой с ЦСКА ще се играе на стадион "Българска армия". Срещата между двата тима е от 21,00 часа на "Армията", а победителят от полуфинала ще спори за трофея в турнира за Купата на България.

Както е известно, това ще бъде първият двубой за "червените" на клубния им стадион след дълго отсъствие поради липса на лиценз за съоръжението. Това обаче не притеснява Пенев, а дори напротив - той се чувства у дома на стадиона и е радостен, че мачът ще бъде точно там.

„Готови сме за срещата. Имаме леки проблеми с контузии, имаме двама-трима ударени, но това е в реда на нещата. Отиваме 19 човека, голяма група, така че който и да играе, трябва да даде всичко от себе си.

Съставът е ясен, групата, схемата на игра, тактиката, всичко е ясно. Пътуваме следобед, утре сутринта ще направим лека тренировка за раздвижване, и мачът е в 21,00. Не очаквайте обаче още отсега да ви кажа на кого ще заложа в състава", коментира треньорът.

„Всички са ключови футболисти, зависи кой в каква форма се намира. Аз така тренирам отбора, че без всеки мога да се оправя. Не трябва да има никакво успокоение, това е начинът на работа. Едни играят повече минути, други по-малко, така е. В двубоя за първенство и двата отбора играхме добре, макар да нямаше голове. Може би в този мач ЦСКА ще бъде фаворит, но сме подготвени. Отиваме с амбиция и желание да спечелим мача", допълни легендата на ЦСКА.

Пенев разкри още, че в тима му не може да се говори за спад, а само за леко подценяване на някои ситуации. Специалистът обаче бе категоричен, че и съдиите са ощетитли тима му в някои от двубоите и затова "оранжевите" вкарват по-малко напоследък.

"В последните мачове ние отбелязахме само два гола, разбира се, с „помощта" на съдиите, не успяхме да вкараме повече от два. Когато ние провокираме грешка в противника, е нормално тя да бъде санкционирана. Голове могат да се вкарват и от статични положения. Забелязах и доста ситуации, които не бяха отсъдени. Но аз съм абсолютно спокоен. Аз не искам да ни помагат, но не искам и да ни компенсират, искам да се свири това, което го има на терена. Но за тази тема трябва повече време", коментира още Пенев.

За финал той изрази възмущението си от факта, че двата тима с ЦСКА ще бъдат в един хотел. Пенев стигна и по-далеч, окачествявайки този факт като "откровена провокация".

"Как двата отбора ще спят в един хотел?! Нямаме работа двата отбора в един хотел. Ако сме в подготовка, не е проблем да се срещаме и разминаваме. Но е нормално, закономерно и задължително е да сме отделно. Някои явно е преценил, че така може да ни провокира, но това не ни влияе, нито на мен, нито на играчите", завърши бившият играч на Атлетико (М).

Старши треньорът на ЦСКА Милен Радуканов също даде брифинг днес. На него младият специалист обяви, че е чест да изведе отбора на клубния стадион "Българска армия" за пръв път, след като съоръжението получи лиценз. Радуканов е уверен в победата утре, тъй като "армейците" са фаворити винаги в България.

"Подхождаме сериозно към всеки мач. Утрешният двубой е по-специален, защото играем срещу лидера в първенството и задължително трябва да спечелим, за да се класираме на финала за Купата на България. За мен ще е много вълнуващо да изведа играчите на "Българска армия". Това е мечта за много треньори. И за някои от футболистите ще е тръпка, защото има такива, които не са играли на този стадион", коментира младият специалист.